2017: Tuva Syvertsen

Stenbergtjernet er igjen ramme for et heftig møte mellom publikum og artister under årets festival. Felespiller og sanger Tuva Syvertsen og forteller og musiker Trygve Ramnefjell tar oss med til de underjordiskes rike. «Det er like mange under jorda som over jorda, det er fot mot fot og klauv mot klauv,» sa de gamle. Hulder og nøkk, tusser og troll er noen av skapningene vi knytter til skogens mystikk.
Å høre bjeller og kalling i skog og fjell, er å høre naturens egen stemme. Opplev naturtonene rundt ett av de mange bålene på Stenberg denne fredagskvelden og la deg bergta av felespill og huldrefabler!

Tuva Syvertsen ble allemannseie etter NRKs første sesong av underholdningsprogrammmet "Stjernekamp" der hun deltok og kom til finalen. For musikkinteresserte var hun allerede kjent som vokalist og felespiller i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars. Tuva er en allsidig musiker som trives godt i møtet med andre sjangre og uttrykk, men hun vender stadig tilbake til sitt utgangspunkt; den tradisjonelle nordiske musikken.

Fredag 1. september kan du oppleve henne fra flytebrygga ved Vollumfjøset på Friluftsmuseet Stenberg


Bilde: Knut Utler