Den norske Friluftslivsprisen gis av:

Norsk Friluftsliv
Festivalen Friluftsliv for alle

Disse tre kjemper om Friluftslivets Ildsjelpris 2017

Kåre Haug, Brith Sørensen og Evenes Turlag kjemper om å vinne Friluftslivets Ildsjelpris. Hvem som vinner er det opp til folket å bestemme.

Friluftslivets Ildsjelpris ble etablert i 2013, for å gi heder til de lokale hverdagsheltene som gjør en uegennyttig og viktig innsats for friluftslivet.

" For oss er det veldig viktig å ha ildsjeler som gløder for friluftslivet. Så denne prisen er vår måte å gi en takk til ildsjelene, og viser hvor viktig deres bidrag er både for friluftslivets egenverdi, men også for folkehelsen" sier juryleder Dag Kaas.

Stemmes frem av folket
Vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris kåres gjennom en folkeavstemning fra 20. - 30. august, og mottar en pengesum til sitt videre arbeid i friluftslivet. Prisutdelingen finner sted på Friluftsmuseet Stenberg søndag 3.9. 

Brith Sørensen, Torsken

Brith flyttet tilbake til fjord og fjell på yttersida av Senja da hun pensjonerte seg fra lærerjobben på Finnsnes. Hun ble umiddelbart en eksplosiv kraft i lokalsamfunnet og i 2011 dannet hun Torsken Turgruppe. Turgruppa er svært aktiv med både turer og sammenkomster, lavterskel trimtilbud, skilting og merking, rydding av stier, annonsering m.m., med Brith Sørensen som leder og primus motor. Sørensen omtales som Torsken kommunes friluftlivsressurs og folkehelsekoordinator - på frivillig basis.

Evenes Turlag

Av Evenes kommunes 1400 innbyggere er over 700 medlemmer i turlaget, og har siden 1999 jobbet for lavterskel-aktiviteter under slagordet «Naturglede for alle». Evenes Turlag har som formål å stimulere og legge forholdene til rette for alle grupper av befolkningen til allsidig friluftsliv, og deres 28 turmål hadde 12000 besøk i 2016

Kåre Haug, Rykkin

I følge Skiforeningen har kandidaten vært frivillig i ulike roller i organisasjonen så lenge at dagens ansatte ikke husker når han begynte, for han har alltid vært der. Haug trekkes særlig frem for sitt engasjement som primus motor for Kjentmannsmerket siden 1990, som frivillig under arrangementer i Holmenkollen og i Markatjenesten.

Foto: Haakon Harriss

Finalistene fra 2016: Foreningen Stolpejakten, styreleder Tommy Gullord

Foreningen har sitt geografiske utgangspunkt i Gjøvik-regionen, og eier infrastruktur overdratt fra Gjø-Vard o-lag ved foreningens stiftelse for bruk i konseptet Stolpejakten. (vedtekter www.stolpejakten.no) Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.Stolpejakten har spredd seg til stadig flere regioner, byer og lokalsamfunn og er en særlig fin måte å få folk ut på tur og ut i naturen på. Tilbudet er en nyskapning og aktiviserer svært mange mennesker i det nære friluftslivet i sitt eget nærområde.

https://www.facebook.com/stolpejakten/?fref=ts

Ann Marit Rakstang Vikan, Kvisvik

Ann Marit har vært aktiv i 4H gjennom mange år. I 4H Møre og Romsdal har hun vært fylkesstyremedlem gjennom 6 år og 2 av disse som fylkesstyreleder. Men det er som klubbrådgiver i Grimstadhøgda 4H hun bidrar og gjør en stor forskjell i nærmiljøet sitt. Hun har vært klubbrådgiver siden 1995 og bidrar til å lære nye generasjoner om naturen og friluftsaktivitet. Hun har vært en stor ressurs og ildesjel for å få på plass naturmøteplassen til Grimstadhøgda 4H. Ann Marit har stadig nye prosjekter på gang. Friluftsområdet og naturmøteplassen de har etablert er åpen for alle, og er en flott arena for ulike friluftslivsaktiviteter.

https://www.facebook.com/Gammehaugen-Friluftsomr%C3%A5de-1710951552489106/?fref=ts

Knut Berntsen, Nesna

Polarsirkelen friluftsråd har i de siste årene arbeidet for å endre skolene til å bli helsefremmende skoler. Knut er en aktiv og ivrig forkjemper for fysisk aktivitet og friluftsliv til barn og voksne i de åtte kommunene de samarbeider med. Med arrangementer som "Full Fræs", lærerutdanning med fokus på friluftsliv og helse og Friluftsskoler har friluftsrådet løftet kommunenes fokus på friluftsliv til er helt nytt nivå.

https://www.facebook.com/Polarsirkelen-Friluftsr%C3%A5d-180504585383546/?fref=ts

Ildsjelprisen 2015

Årets Ildsjel: Inger Maria Sjøberg
Finalister: Ingebjørg Eitrheim Nondal og  Kolbjørn Sando
 

Ildsjelprisen 2014

Årets Ildsjel: Robin Dahle Oen
2. plass: Trond Løkke 
3. plass: Margrete Ruud Skjeseth
Finalister: Havva Cucurkaya og Johan Christian Sunde

Ildsjelprisen 2013

Årets Ildsjel 2013: Thor Bergesen fra Sandnessjøen.
Prisen

Vinner av 2. plassen: Tom Pedersen, Hadeland/Toten
Vinner av 3. plassen: Else Bjørg Finstad, Kragerø
Vinner av 4. plassen: Jannike Reymert, Namsos
Vinner av 4. plassen: Thomas Hisdal, Bergen