Brith Sørensen, Torsken

Brith nominert til Friluftslivets Ildsjelpris: - Ydmyk og litt redd


Fra søndag kan man stemme frem sin favoritt til Friluftslivets Ildsjelpris. Går Brith Sørensen fra Torsken av med seieren, vil hun bruke pengene på bålhus på Torskenskaret.

- Jeg får lus i magen når jeg tenker på at jeg er nominert, og er ydmyk og litt redd når jeg tenker på hvordan skal jeg klare å leve opp til den æren, sier Brith Sørensen (73). Hun er i finalen til å bli årets ildsjel, sammen med Evenes Turlag og Kåre Haug fra Skiforeningen.
Brith Sørensen omtales som primus motor for Torsken Turgruppe, og som kommunes friluftlivsressurs og folkehelsekoordinator – på frivillig basis.  Hvis Brith Sørensen vinner Friluftslivets Ildsjelpris 2017, ønsker hun å bruke premiepengene til å bygge bålhus på Torskenskaret. Uansett om 73-åringen ikke skulle vinne, vil hun som finalist få 10 000 kroner til sitt utvalgte prosjekt.

- Jeg er glad på Torsken Turgruppes vegne, for prispengene kommer som sendt fra himmelen. Jeg har brukt vinteren og våren til søknader, loddsalg og arrangement for å få bygget bålhus med toalett på Torskenskaret. Med tilskudd fra fylkeskommunen, lokale bedrifter og foreninger, fiskere som lavterskeltrimmer når det er landligge, loddsalg og prispenger kan vi gå i gang med bygginga i høst, forteller Sørensen.