Festivalen 2017

Seminaret «Friluftslivet- en selvfølge i framtiden?» innledet festivalen, godt ledet av Jorun Vang og Trond Berg fra NRK. Seminaret drøftet friluftslivets framtid ut fra flere perspektiver, blant annet filosofisk/religiøst, klimaendringer og tap av natur. Seminaret ble arrangert i samarbeid med FNF Oppland og  ca 90 friluftslivs interessserte deltok.

Fredag kveld og konserten Huldrelokk og felefabler med felespiller og sanger Tuva Syvertsen og forteller og musiker Trygve Ramnefjell ved Stenbergtjernet trakk over 400 publikummere.

I Minneparken på Raufoss samlet frivillige lag og foreninger et stort antall besøkende til informasjon og friluftslivsaktiviteter fredag ettermiddag og lørdag.

I samarbeid med FNF Oppland ble Friluftslivets uke åpnet med politisk debatt om friluftslivet i Oppland og «Nattinaturen» på Stenberg. På «Nattinaturen» deltok bl.a. prisvinneren «Tursøstre»

Aktivitetsdagen med prisutdeling på Friluftsmuseet Stenberg ble besøkt av rundt 2500 publikummere. Stortingspresident Olemic Thommesen delte ut Den norske friluftslivsprisen til Tursøstre og til vinneren av Ildsjelprisen Brith Sørensen fra Torsken på Senja. Hun ble kåret gjennom en SMS avstemning i forkant av festivalen. De tre finalistene var tilstede under prisutdelingen. I forkant av prisutdelingen var det familieunderholdning med folkemusiker Stein Villa.

I Friluftslivets uke hadde festivalen er omfattende og variert aktivitetsprogram. Her nevnes tur på åsen for innvandrere med 60 deltakere, aktivitetsdag for skoleelever 1.-3. trinn med 200 deltakere og «stuggukonsert" på Mæhlumsetra, Vardalsåsen med over 100 publikummere.

Program fra aktivitetsdag- og prisutdelinger 2015.
https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/DVNA20000415/01-09-2015
Se NRK`s opptak fra aktivitetsdagen på Friluftsmuseet Stenberg på søndag: Ildsjelpris, Hederspris og seervideoer. Friluftslivets år 2015 feires på Toten. Programleder er Kari Toft.