Festivalen 2018

Festivalen åpnet med seminaret «Naturnærvær i kunsten». Seminaret ble arrangert på R.E.D., Eina. En internasjonal arena for dans, film og kunst. Seminaret tok bl.a. opp hvordan vi har sett på og formidlet naturen gjennom kunsten. FNF Oppland var medarrangør og Jorun Vang ledet oss gjennom dagen. Det var 70 deltagere.

Fredagen fortsatte med konsert på kvelden. Flåtemagi med Frida Ånnevik og Haldor Røyne på flytebrygga på Stenberg trakk ca. 400 publikummere.

Festivallørdagen startet med fiskekonkurranse på Sillongen. Barnas fiskelykke var stor og alle fikk fisk. Festivalen ga tilbud om gratis transport til konkurransen og Utstyrsbanken lånte ut fiskeutstyr.
I Minneparken på Raufoss bidro mange frivillige organisasjoner til at Frivilligdagen fremsto som mer innholdsrik og variert enn noen gang.

Lørdag kveld samarbeidet DNT Gjøvik og Omegn og Villtotningen Villmaksklubb om programmet for Nattinaturen på Stenberg. Kvelden inviterte til friluftslivsaktiviteter for de ca. 50 fremmøtte. De som ikke hadde eget turutstyr fikk låne dette gratis fra Utstyrsbanken.

Søndag, festivalens finaledag med prisutdelinger og aktiviteter. Konsertforestillingen fra «Astrid Lindgrens verden» innledet prisutdelingen.
Årets prisvinner «Norsk leirskoleforening» gjør en flott innsats på nasjonalt nivå og er en viktig rekrutteringsarena til friluftslivet. Norsk Leirskoleforening markerte også sitt 50 års jubileum på Toten i festivalhelga. Foreningens styre og hedersmedlemmer deltok i store deler av festivalprogrammet.
Vinneren av Ildsjelprisen ble Åsmund Berthelsen fra Naustdal.
Aktivitetsdagen med prisutdeling på Friluftsmuseet Stenberg hadde ca. 2500 besøkende. Festivalen ga tilbud om gratis skyss til aktivitetsdagen.


I Friluftslivets uke hadde festivalen et omfattende og variert aktivitetsprogram. Her nevnes «Trilletur i Raufosskogen» hvor 30 småbarnsfamilier møtte for å høre blogger Marte Frimand Anda. Ungdommenes tilbud med leirdueskyting ble godt mottatt for ca. 30 ungdommer. Vi avsluttet Friluftslivets uke med deltakelse på DNT`s 150 års jubileum. DNT Gjøvik og omegn markerte også sitt 25 års jubileum samme dag. Dagen startet med morgenbad og bålkaffe, tur rundt Skumsjøen. Videre ble DNT feiret med aktiviteter og konsert.

Festivalen ble gjennomført i samarbeid med mange gode samarbeidsparter. Rundt 60 lokale og nasjonale frivillige lag og foreninger bidro til gjennomføringen. Totalt sett deltok nærmere 6000 under festivalhelga og i Friluftslivets uke.