Prisvinner 2018

Hedersprisen

Leirskole er for alle

I sin begrunnelse understreker juryen at leirskolene er en viktig rekrutteringsarena til friluftslivet, og at tilbudet hvert år gir rundt 50 000 norske barn og unge varierte og spennende aktiviteter i norsk natur, fra kyst til fjell.

Leirskole er noe som er for alle, uavhengig av tidligere friluftslivserfaring, etnisk opprinnelse og familieøkonomi, bemerker juryen.

Aktivitetene blir tilrettelagt etter funksjonsnivå og interesser. Elever som tradisjonelt ikke mestrer skolens akademiske rammer, opplever ofte at de blomstrer og at de kan vise seg positivt frem når de er på leirskole. For mange barn er naturopplevelsene på leirskole det viktige positive førstemøtet med den norske friluftslivstradisjonen, skriver juryen i sin begrunnelse.

En stor anerkjennelse

Norsk Leirskoleforening (NLF) er en frittstående nasjonal pedagogisk interesseforening, og 51 leirskoler er medlemmer av NLF. De ligger spredt over hele landet, ofte utenfor allfarvei og i unik norsk natur. Leder i NLF, Trond Setlo, understreker at det er mange som tar del i prisen.

Det er en ære for Norsk Leirskoleforening å bli tildelt Friluftslivets Hederspris. Utmerkelsen er en stor anerkjennelse av foreningens arbeid for leirskoleordningen og for kampen å sikre alle elever et leirskoleopphold. Prisen er også en anerkjennelse til det arbeidet alle landets leirskoler gjør for å fremme den norske friluftslivstradisjonen. Det er mange ildsjeler i leirskolesystemet, og alle har sin del i denne prisen, sier Setlo.

Prisvinner 2017

Tursøstre
Prisvinner 2017:
Tidenes yngste vinnere av Den Norske Friluftslivsprisen
De er de yngste som er blitt hedret med prestisjetunge Den Norske Friluftslivsprisen, søstrene Hege (33) og Stine Schultz Heireng (35), kanskje bedre kjent som Tursøstrene. Prisen ble overrakt på søndag av stortingspresident Olemic Thommessen.

Prisvinner 2016

Hedersprisen

Norges Røde Kors

Det er mange som får oppleve gleden i friluftsliv gjennom denne organisasjonen. De jobber bredt for å gi både aktivitetstilbud og trygghet i friluftsliv til befolkningen. Jeg vil også særlig trekke frem de flotte tilbudene Norges Røde Kors har for integrering av innvandrere i vårt samfunn. Organisasjonen bruker friluftsliv aktivt i dette viktige arbeidet, sa statsministeren.
Statsminister Erna Solbergs tale ved overrekkelsen av Friluftslivets Hederspris kan du lese her:
http://www.norskfriluftsliv.no/rode-kors-fikk-hedersprisen/

Prisvinnere 1995 -
2018: Norsk leirskoleforening
2015: Norges Speiderforbund og KFUK-KFUM speiderne
2014: Øystein Dahle
2013: Arne Nævra
2012: Olav Thon
2011: Nasjonalt Pilegrimssenter
2010: Norges jeger -og fiskeforbund
2009: Nils Faarlund
2008: Lars Monsen
2007: Leif Ryvarden og Per Roger Lauritzen
2006: Kari Bay Haugen
2005: Hans Christian Alsvik
2004: Thorbjørn Berntsen
2003: Foreningen Øx
2002: Arnulf Møllerstad
2001: Den norske Turistforening
2000: HM Dronning Sonja
1999: Charlotte og Eiliv Sulheim
1998: Jon Østeng Hov
1997: Olaf og Normann Heitkøtter
1996: Claus Helberg
1995: Ragnar Frislid